3 szuper ötlet házi készítésű tízóraihoz!

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2015. szeptember 04. 15:02
Az iskola kezdetével sokunknak okoz napi szintű fejtörést, hogy változatos, és lehetőleg egészséges falatokkal töltsük fel az uzsonnás dobozt. Gyorsan elkészíthető, és a szeptembertől végre valóban életbe lépő menza rendelettel is összeegyeztethető ételeket mutatunk!

Az iskola kezdetével sokunknak okoz napi szintű fejtörést, hogy változatos, és lehetőleg egészséges falatokkal töltsük fel az uzsonnás dobozt. Gyorsan elkészíthető, és a szeptembertől végre valóban életbe lépő menza rendelettel is összeegyeztethető ételeket mutatunk!

Egészségesebb és változatosabb ételeket ígér az eredetileg 2015 januártól hatályos – és ez év szeptemberétől a gyakorlatban is megvalósuló - rendelet, mely a közétkeztetőket egészséges alapanyagok használatára, kevés só, cukor és zsiradék tartalmú étrend összeállítására kötelezi. Az új ízeket remélhetőleg a gyermekek is szívesen fogadják majd, de emellett hasznos, ha egészséges tízóraival is készülünk.

répás zabpehely keksz

Diabetikus és tejmentes répás zabkeksz Hozzávalók 10 darabhoz: -90g sárgarépa -50g apró szemű zabpehely -35g zabpehelyliszt -20g kókuszzsír -1db tojás -1 citrom héja -20g xilit Elkészítés: A sárgarépát meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, az olvasztott kókuszzsírt, majd a tojás segítségével formázható masszát készítünk belőle. Ízesítjük kevés reszelt citromhéjjal és xilittel. Fél órára félre rakjuk a masszát, majd miután összeállt, 8-10 kis golyót formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Ezután egy kanál segítségével ujjnyi vastag pogácsákká formázzuk a golyókat. 200oC-ra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.

csiga2

Reform kakaós csiga Elkészítés:A túrót összedolgozzuk a zabpehelyliszttel, búzasikérrel, 2ek eritrittel, sütőporral, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.maffin zabpelyhes

Diabetikus, tejmentes zabpelyhes muffin Hozzávalók 6 darabhoz: -100g apró szemű zabpehely -1 tojás -1,5dl mandulatej -100g szeder (idénygyümölcsökkel, például körtével, almával, szilvával is helyettesíthető) -1tk sütőpor -1ek xilit plusz Elkészítés: A tojássárgáját fehéredésig verjük a cukorpótlóval, hozzákeverjük a zabpelyhet, a sütőport, és felöntjük növényi tejjel. A kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a masszát, lazán hozzákeverjük a gyümölcsöket, majd szilikon muffin formákba adagoljuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e a muffinok.

www.allergiakozpont.hu

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.