A virágzó, lágy szárú bodza a mérsékelt és kontinentális éghajlaton világszerte növekszik. A bogyók, amelyek ugyanezt a nevet viselik, a bodzabokron teremnek, flavanoidokat, tanint, aminosavakat, valamint vitaminok és ásványi sók széles választékát tartalmazzák. A bodzaszirup készítése Általában gyógynövényként használják gombás fertőzések, megfázás és különböző betegségek gyógyítására, de a
bodza édes íze és előnyös tulajdonságai egy csomó recepthez is hozzájárulnak.
Otthon is egyszerűen lehet bodzaszirupot készíteni, ami lehetővé teszi számodra, hogy az édes ízével kísérletezz.1. Lépés Önts kb. 4 csésze vizet egy serpenyőbe. Vedd közepesre a lángot.
2. Lépés Add a cukrot és a
bodzáta serpenyő vízhez.
3. Lépés Főzd lefedve 15-20 percig.
4. Lépés Kavard meg a keveréket és zúzd össze az apró bogyókat. Hagyd a bogyókat még 30 percig, fedetlenül főni.
5. Lépés Öntsd a forró bodza szirupot egy sütire, majd koronázd meg az egészet egy púpozott kanál tejszínhabbal.
edenkert