Készítsünk finom bodzazselét!

bodzazselé
PUBLIKÁLÁS: 2015. június 10. 13:00
A virágzó, lágy szárú bodza a mérsékelt és kontinentális éghajlaton világszerte növekszik. A bogyók, amelyek ugyanezt a nevet viselik, a bodzabokron teremnek, flavanoidokat, tanint, aminosavakat, valamint vitaminok és ásványi sók széles választékát tartalmazzák.
A bodzaszirup készítése Általában gyógynövényként használják gombás fertőzések, megfázás és különböző betegségek gyógyítására, de a bodza édes íze és előnyös tulajdonságai egy csomó recepthez is hozzájárulnak. Otthon is egyszerűen lehet bodzaszirupot készíteni, ami lehetővé teszi számodra, hogy az édes ízével kísérletezz.1. Lépés Önts kb. 4 csésze vizet egy serpenyőbe. Vedd közepesre a lángot. 2. Lépés Add a cukrot és abodzáta serpenyő vízhez.  
3. Lépés Főzd lefedve 15-20 percig. 4. Lépés Kavard meg a keveréket és zúzd össze az apró bogyókat. Hagyd a bogyókat még 30 percig, fedetlenül főni. 5. Lépés Öntsd a forró bodza szirupot egy sütire, majd koronázd meg az egészet egy púpozott kanál tejszínhabbal. edenkert
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.