Előre szólunk, hogy nagyon hagymás. De nagyon finom is. A legtovább a hagyma felaprítása tart, de megéri.
Nagyon hagymás rétesbatyu
Hozzávalók (6 batyuhoz):
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hagymákat megmossuk és feldaraboljuk. A vörös- és lilahagymát hosszában negyed cikkekre vágjuk és szép vékony szeletekre szeljük. A póré-, az újhagymát és a fokhagymát szintén vékony szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőbe, amibe ez a sok hagyma belefér, olajat melegítünk, beleöntjük a hagymákat és egy 5 perc alatt picit előpároljuk. A réteslapokat keresztbe kihajtogatjuk, keresztbe félbe vágjuk, félbe hajtjuk és a kiolajozottszufléformába tesszük (az enyémek 9 cm átmérőjűek).
A 3 tojást felverjük egy nagy edénybe, egy picit félre teszünk a batyuk megkenéséhez (én ezt persze mindig elfelejtem), beleforgatjuk a hagymát, sózzuk, és a formákba öntjük. A batyukat szépen összecsomagoljuk, megkenjük a tojással és egy picit megsózzuk a tetejét. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt kész!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.