Nagyon hagymás rétesbatyu

batyu
PUBLIKÁLÁS: 2015. május 31. 14:00
Előre szólunk, hogy nagyon hagymás. De nagyon finom is. A legtovább a hagyma felaprítása tart, de megéri.

Előre szólunk, hogy nagyon hagymás. De nagyon finom is. A legtovább a hagyma felaprítása tart, de megéri.

Nagyon hagymás rétesbatyu

Hozzávalók (6 batyuhoz):

  • 3x2 laprétes lap (én Tante Fanny teljes kiőrlésűthasználtam)
  • 3 tojás
  • 5 fej vöröshagyma
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 póréhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
nagyon-hagymas-retesbatyu-kenyerotthon

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hagymákat megmossuk és feldaraboljuk. A vörös- és lilahagymát hosszában negyed cikkekre vágjuk és szép vékony szeletekre szeljük. A póré-, az újhagymát és a fokhagymát szintén vékony szeletekre vágjuk.

Egy serpenyőbe, amibe ez a sok hagyma belefér, olajat melegítünk, beleöntjük a hagymákat és egy 5 perc alatt picit előpároljuk. A réteslapokat keresztbe kihajtogatjuk, keresztbe félbe vágjuk, félbe hajtjuk és a kiolajozottszufléformába tesszük (az enyémek 9 cm átmérőjűek).

A 3 tojást felverjük egy nagy edénybe, egy picit félre teszünk a batyuk megkenéséhez (én ezt persze mindig elfelejtem), beleforgatjuk a hagymát, sózzuk, és a formákba öntjük. A batyukat szépen összecsomagoljuk, megkenjük a tojással és egy picit megsózzuk a tetejét. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt kész!

kenyerotthon.hu

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.