Bon Bon mánia házilag

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2015. április 12. 13:00
A bon bon egy olyan népszerű édességfajta, amit általában a boltban veszünk meg. Most mutatunk egy receptet, melynek segítségével könnyen elkészíthetjük otthon is ezt a csokis finomságot.

A bon bon egy olyan népszerű édességfajta, amit általában a boltban veszünk meg. Most mutatunk egy receptet, melynek segítségével könnyen elkészíthetjük otthon is ezt a csokis finomságot.

Zserbó bonbon

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg vaj
bonbon

Elkészítés módja:

1. A barackokat beáztatjuk langyos vízbe, aztán felaprítjuk.

2. A diót(ha előzőleg nem daráltuk le) összetörjük mozsárban, és elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a barackot.

3. Az egészet elkeverjük annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni.

4. Tűzzünk a golyókba fogpiszkálókat, és mártsuk a gőz fölött, vajjal megolvasztott csokoládéba.

Ha megdermedt, már fogyaszthatjuk is.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.