A szőlőlé is van olyan jó, mint a vörösbor

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2015. április 17. 15:00
Már szinte mindenki által ismert tény, hogy napi egy pohár vörösbor pozitívan hat a szív- és érrendszerre.

Már szinte mindenki által ismert tény, hogy napi egy pohár vörösbor pozitívan hat a szív- és érrendszerre.

Sokakban felmerülhet azonban a kérdés, hogy vajon a bor fermentálatlan testvére, a szőlőlé, hasonló erényekkel rendelkezik-e.

Nos, a szőlőlétől ugyan nem bizsergünk, ám a különböző szívbetegségek megelőzésében fontos szerepet játszhat. Noha az alkohol kis mennyiségben fogyasztva segíti a vérerek ellazulását, és növeli a HDL (jó koleszterin) szintet, a vörösbor leginkább szívbarát összetevői a resveratrol és a flavonoidok- melyek a piros és kék szőlőből készült szőlőlevekben is nagy mennyiségben jelen vannak.

szőlő3

Egymástól független kutatások kimutatták, hogy az alkoholhoz hasonlóan a szőlőlé is csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét, és az LDL (rossz koleszterin) lerakódását a koszorúerekben.

Emellett már két héten át tartó, rendszeres szőlőléfogyasztás után is jelentősen javul a vérkeringés és csökken az LDL oxidációja.(Az oxidált LDL károsítja az artériákat.)

A napi szőlőlé-fogyasztás csökkentheti a vérnyomást és a koleszterinszintet is, ám mindenképpen kerüljük a hozzáadott cukrot és mesterséges ízfokozókat tartalmazó változatok fogyasztását!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.