A beton konyhapult természetesen csak egy a lehetséges verziók közül. Előnye, hogy hőálló, strapabíró, házilag elkészíthető, utólag is felpolírozható, tehát igen tartós darab.
Cikkünket, ha elolvasod, mérlegelhetsz, melyik a
számodra legpraktikusabb: fa, laminált, természetes kő, laminam, akril, vagy a beton. Amerikai blogokon szinte divat hullámként söpört végig a
beton konyhapult készítése, egyet most bemutatok nektek. Ha kedvet kaptok a gyártáshoz, érdemes még előtte kicsit szörfözni a neten ebben a témában. Először is lemérte, milyen
széles pultokra lesz szüksége. 6,5 cm-es vastagságban készítette el. Ha megvannak a méretek, egy gyors térfogat kalkulációval meg kell állapítani,
mennyi betonra lesz szükségünk. Lapszabászatban le kell vágatni a megfelelő elemeket fehér bútorlapból, és el kell készíteni az öntődobozokat. A csavarozás után, szilikon tömítővel kell kihúzni az illesztéseket, ahhoz, hogy szép éleket kapjunk. Szilárdságnövelésnek bele kell helyezni valamilyen gyenge vasalást. A hálót akkor kell belehelyezni, amikor
már 1-2 cm rétegben be van öntve a beton.
- Kis szemcseméretű betonból egy jó szilárdságú betont keverünk, használhatunk zsákos betont is.
- Ha kész, önthetjük is a formába, 3-4 adagban, rétegenkéntütögessük ki belőle a levegőbuborékokat, és a hálót ne felejtsük le berakni.
- Vízszintezővel simítsuk egyenesre. Várjunk körülbelül 1-2 hetet (időjárástól függően), mielőtt kiszedjük a formából (Az első pár napon kicsit meg is locsolhatjuk). Kiszedés után,még érdemes várni, hogy teljesen megkössön, hivatalosan ez az idő 28 nap.
- A felületét csiszológéppel fel kell polírozni, hogy ilyenselymes hatása legyen. Végül le kell kezelni a betont valamilyen zsírtaszító szerrel.
A végeredmény kifejezetten inspiráló.