Az igazi vaníliás kávé receptje

blog
PUBLIKÁLÁS: 2015. február 10. 14:40
Vaníliás jeges kávé receptje- egyenesen Mexikóból.

Vaníliás jeges kávé receptje- egyenesen Mexikóból.

A vanília felhasználása

A háztartásban általában az egész vanília rudat használjuk, mert akkor az aromáját direkt a kristályaiból kapjuk. Felhasíthatjuk, és kiszedhetjük a közepében lévő ragacsos masszát, amely sötét színű, és tele van apró fekete magokkal.

Vaníliát használunkfagylaltokhoz, süteményekhez, tésztákhoz, krémekhez, de krémes italokhoz is, mint például jeges kávé, vagy a meleg csokoládé. Ha a teljes rudat használjuk fel, akkor jól meg kell szárítani, egy időre félre tenni, és csak aztán használni. Legjobb, ha zárt edényben tároljuk, úgy, hogy cukrot szórunk rá. A cukor ugyanis átveszi a vanília aromáját.

vanília

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dl frissen főzött kávé
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 széthasított vanília rúd
  • tejszín
  • őrölt szerecsendió

A vaníliás kávé elkészítése:

Öntsük bele a feketekávét egy tálba, keverjük össze cukorral, amíg feloldódik. Tegyük bele a vanília rudakat. Fedjük le, és hagyjuk hűlni legalább 2 órán keresztül. Ezek után szűrjük át a kávét. Fogyasszuk tejszínnel és szórjuk meg szerecsendióval.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.