Mennyei citromos csirke

hús
PUBLIKÁLÁS: 2014. július 22. 10:54
Hozzávalók:

A citromos csirke frissítő és könnyű étel. Emellett elkészíteni sem nagy ördöngősség. Fél óra alatt zamatos ízt varázsolhatunk a konyhaasztalunkra!

Hozzávalók:

  • 300 g szeletelt csirkemell
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 dkg kukorica keményítő
  • olaj a sütéshez
  • 2 citrom leve
  • 1 kanál citromhéj
  • 3 kanál cukor
  • 3 kanál méz
  • csipetnyi só
  • 1/2 dl víz

Keverjünk össze a kukorica keményítőt egy kis vízzel egy tálkában, és tartsuk a hűtőben néhány órán át, egy éjszakán át. Ezután keverjük össze 1 tojássárgájával, sóval és borssal. Közben verjük fel a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a tojásfehérjéhez a már bekevert kukorica keményítőt, citrom levet, a citromhéjat, és keverjük össze. Öntsük bele a csirkeszeleteket és keverjük jól össze benne, majd hagyjuk ázni a mártásban pár percig.

csirke

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, közepesen-magas hőfokon, amíg az olaj hőfoka el nem éri a 180 °C-t. Süssük meg a csirkedarabokat. Elegendő mindössze 1 perc. Közvetlenül tálalás előtt, még egyszer pirítsuk meg a csirke darabokat, 1-2 percig. Melegítsünk fel pár kanál olajat, majd mikor elég forró, öntsük bele a cukrot és a mézet. Közepes lángon addig keverjük, amíg bevonatszerű masszává nem válik. Öntsük a csirkére és azonnal tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.