Ínyenc halpástétom

rukkola
PUBLIKÁLÁS: 2014. július 21. 09:44
HOZZÁVALÓK (6 személyre):

A halpástétom finom balzsamecetes rucolával, citromos-mézes-mazsolás kapribogyóraguval, különleges előétel lehet.

HOZZÁVALÓK (6 személyre):

A pástétomhoz:

  • 50 dkg hal (fogas, lazac vegyesen)
  • 1 liter fűszeres alaplé (hozzá: 5 dkg vaj, 2 karika citrom, 1 dl fehérbor, 1 db babérlevél, 5 szem egész bors, 10 dkg gomba)
  • 2 db egész tojás
  • 5 dkg liszt
  • 2 db főtt tojás fehérjéje (apró darabokra vágva)
  • só, fehér bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db citrom leve

A raguhoz:

  • 5 dkg kapribogyó
  • 1 dl fehérborban áztatott mazsola (5 dkg)
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál borecet
  • 1 db citrom leve
  • 1 csokor petrezselyemzöld

halpástétom

A tálaláshoz:

  • 10 dkg rucola
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1. A halakat a forrásban lévő fűszeres alaplében 3-5 percig főzzük
  • 2. Mikor a halunk megfőtt, kivesszük a léből és kiterítjük, hogy jól kihűljön.
  • 3. Ezután lazán nagyobb darabokra tördeljük és összekeverjük a fűszerekkel, a liszttel, az egész tojással és az apróra vágott főtt tojásfehérjével.
  • 4. A formát kibéleljük fóliával, és a bekevert pástétomot belerakjuk. 80 percen keresztül 85 fokos sütőben készre pároljuk.
  • 5. Tálaláskor a kihűlt és felszeletelt pástétomot a balzsamecettel meglocsolt rucolalevelekre tálaljuk, és körbeöntjük a raguval.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.