Zöldségek kicsit másképp

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2014. június 02. 11:39
Spárgás krémsajtos lepény

A tavasz a kedvenc évszakom. De nem azért mert a hideg után jól esik a meleg napsütés. Hanem azért mert végre friss zöldségek kerülhetnek az asztalra.

5 perc előkészítés

Spárgás krémsajtos lepény

Hozzávalók: 1 csomag zöld spárga 6 szelet bacon 1 csomag krémsajt 1 csomag leveles tészta frissen őrölt bors

Előkészítés:

A sütőt melegítsük elő190°C-ra.A spárga végéről a fás szárat, 1-2 cm-et levágunk, és megmossuk. Előveszünk egy tepsit, amibe belefér a 40*24 cm-es leveles tészta.A tészta általában sütőpapírral van csomagolva, így csak ki kell csomagolni és a tepsibe tenni. A krémsajttal egyenletesen kenjük be a tésztát. Majd a spárgát egymás mellé szépen sorba rátesszük. Megszórjuk frissen őrölt borssal, majd ráterítjük rá a bacon-t. Mivel a bacon elég sós nem kell külön sót tenni rá. A sütőpapír segítségével 1-1 cm-et felhajtunk minden oldalából, ez szép, ropogós keretet ad a lepénynek.

Sütés: Mehet is az előmelegített sütőbe. 25 perc alatt elkészül. A spárga megpuhul, a sajt megolvad a tészta és a bacon ropogós lesz!

spárgás lepény

Spárga helyett használhatunk répát is, de nyár elején friss cukkinival is elkészíthetjük. Ehhez a répát és cukkinit uborka szeletelővel vékony csíkokra vágjuk hosszában, és úgy halmozzuk a krémsajtra.

Jó étvágyat hozzá!

Szabó Jucus

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.