Spárgás krémsajtos lepény
Hozzávalók: 1 csomag zöld spárga 6 szelet bacon 1 csomag krémsajt 1 csomag leveles tészta frissen őrölt bors
Előkészítés:
A sütőt melegítsük elő190°C-ra.A spárga végéről a fás szárat, 1-2 cm-et levágunk, és megmossuk. Előveszünk egy tepsit, amibe belefér a 40*24 cm-es leveles tészta.A tészta általában sütőpapírral van csomagolva, így csak ki kell csomagolni és a tepsibe tenni. A krémsajttal egyenletesen kenjük be a tésztát. Majd a spárgát egymás mellé szépen sorba rátesszük. Megszórjuk frissen őrölt borssal, majd ráterítjük rá a bacon-t. Mivel a bacon elég sós nem kell külön sót tenni rá. A sütőpapír segítségével 1-1 cm-et felhajtunk minden oldalából, ez szép, ropogós keretet ad a lepénynek.
Sütés: Mehet is az előmelegített sütőbe. 25 perc alatt elkészül. A spárga megpuhul, a sajt megolvad a tészta és a bacon ropogós lesz!
Spárga helyett használhatunk répát is, de nyár elején friss cukkinival is elkészíthetjük. Ehhez a répát és cukkinit uborka szeletelővel vékony csíkokra vágjuk hosszában, és úgy halmozzuk a krémsajtra.
Jó étvágyat hozzá!
Szabó Jucus
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.