Vargánya krémleves

gasztro
PUBLIKÁLÁS: 2014. június 19. 12:17
Hozzávalók:5dkgvargányagomba, 2 dkg csiperkegomba, 1 dl tejszín, 3dkg camambert sajt,2 dkg margarin, 3 dkgpóréhagyma,só,fehér bors,kakukkfű, leveskocka, liszt, fehérbor

Habár sokan téli ételnek tartják, mi kimondottan szeretjük még a legnagyobb hőségben is az ízletes vargánya krémlevest!

Hozzávalók:5dkgvargányagomba, 2 dkg csiperkegomba, 1 dl tejszín, 3dkg camambert sajt,2 dkg margarin, 3 dkgpóréhagyma,só,fehér bors,kakukkfű, leveskocka, liszt, fehérbor

Elkészítés:A vajban megpároljuk a póréhagymát és a megmosott összevágott gombákat. Egykevés liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük és ízesítjük leveskockával, sóval, fehér borssal és kakukkfűvel.Ha megfőttek a gombák botmixerrel krémesítjük,majd hozzáadjuk a tejszínt és afehérbort. Tálalásnál ízlés szerint, kockára vágott camembertsajtot adunk hozzá.

Jó étvágyat!Gödöny Ferenc, chef

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.