Süssünk Kossuth-kiflit!

Egyéb
PUBLIKÁLÁS: 2014. június 16. 10:00
A „pozsonyi Gundelként” emlegetett vendéglős sütötte meg előszöra pozsonyi kifli mandulás változatát, amely Kossuth Lajos kedvence lett.

Kossuth Lajoskedvenc süteménye, aKossuth-kifliaz 1840-es években vált közkedvelt édességgé. Az államférfi a pozsonyi országgyűlés idején gyakran szállt meg a Zöldfa fogadóban, amelynek tulajdonosa Palugyay Jakab volt.

A „pozsonyi Gundelként” emlegetett vendéglős sütötte meg előszöra pozsonyi kifli mandulás változatát, amely Kossuth Lajos kedvence lett.

Hozzávalók

  • 9 tojás
  • 18 deka vaj vagy margarin
  • 36 deka porcukor
  • 36 deka liszt
  • ½ citrom leve
kifli

A tetejére:

  • darált dió
  • porcukor

A tojásfehérjéket elválasztjuk a sárgájuktól. A fél citrom levét kifacsarjuk. Egy edénybe kimérjük a vajat és a cukrot. A mixerrel felverjük a fehérjét habnak. Majd egy külön edényben a vajat és a cukrot keverjük össze, egyesével-kettesével hozzáadjuk a tojássárgájákat. Hozzákeverjük a citromlevet is, végül a lisztet. Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a tojáshab egyharmadát, majd ha ezzel szépen elkeveredett, akkor az egészet.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.