Hogyan vásároljunk és tároljunk zsenge babot?

piac
PUBLIKÁLÁS: 2014. június 20. 10:00
A tompa fényű, bágyadt hüvelyek régebbi szedésre utalnak. Néhány kicsiny barnás folt elfogadható; vizenyős, szabálytalan kiterjedésű, barnás-sárgás foltok a rothadás jelei. Fejtősbab:a zacskóba csomagolt babot figyelemmel forgassuk át, ne válasszunk olyat, amelyben a szemek töppedtek vagy penészesek. A babot mosás nélkül, laza nejlonzacskóban két-három napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben. Tárolás alatt számítanunk kell szálkásodásra és a magas víztartalom miatt penészedésre is.

A piacon mindenképp fényes felszínű, élénk színű, nyomásnak ellenálló babot válasszunk.

A tompa fényű, bágyadt hüvelyek régebbi szedésre utalnak. Néhány kicsiny barnás folt elfogadható; vizenyős, szabálytalan kiterjedésű, barnás-sárgás foltok a rothadás jelei. Fejtősbab:a zacskóba csomagolt babot figyelemmel forgassuk át, ne válasszunk olyat, amelyben a szemek töppedtek vagy penészesek. A babot mosás nélkül, laza nejlonzacskóban két-három napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben. Tárolás alatt számítanunk kell szálkásodásra és a magas víztartalom miatt penészedésre is.

US-ECONOMY-FOODA zöldbab a konyhában

A babféléket csakis hőkezelés után szabad fogyasztani. A zöldbabot általában zsiradékon, kevés vízben pároljuk, és tovább hasznosítjuk, esetleg levesben főzzük meg. A fejtett bab gyakran kerül salátába, levesbe, gabona alapú kásákba.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.