Petrezselymes halpogácsa

halpogácsa
PUBLIKÁLÁS: 2014. május 22. 10:51
Hoz­zá­valók (4 főre)

Jöjjünk össze barátinkkal egy kis falatozásra! Ehhez szeretnénk most egy igen különleges recepttel szolgálni!

Hoz­zá­valók (4 főre)

  • 1 nagy zsemle
  • 3 evőkanál tej
  • 400 g fehérhal­filékiszálkázva, bőre nélkül
  • 1 nagy tojás
  • 3 evőkanálparmezánsajt, lereszelve
  • 1 evőkanál felapró­zottpetrezse­lyem
  • só és fris­sen őrölt bors
  • 3 evőkanál sima liszt
  • extraszűz olívaolaj
  • 1 késh­eg­y­nyicsili
halpogácsa2

Elkészítés:

Tegyük a robot­gépbe a keny­eret, loc­soljuk meg a tej­jel és tur­mixoljuk össze! Adjuk hozzá a halat és kev­er­jük tovább, majd tegyük bele a tojást, a parmezánt, a csilit és a petrezselymet! Sózzuk, bor­soz­zuk és kev­er­jük simára!

For­máljunk belőlük érméket, for­gas­suk őket lisztbe,majd ráz­zuk le róluk a felesleget! Forrósítsunk fel 90 ml ola­jat közepes tűzön, majd süssük ki benne apogác­sákat! Papírtör­lőn csöpögtessük le őket!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.