Néha viszont érdemes újítani és saját receptekkel előállni, hiszen a témában rengeteg lehetőség rejlik, a krémek pedig pikk-pakk elkészülnek. Piknikkosarunk slágerei lehetnek a következők!
Sokhagymás túrókrém
Hozzávalók:
1db shalotta vagy sonkahagyma
1 db újhagyma apróra
1 kis szelet póréhagyma
1 marék petrezselyem
2-3 szál medvehagyma
1 kanál tejföl
25 dkg túró
só, fehér bors
1 csipet grill fűszerkeverék
1. A hagymákat és a petrezselymet apróra vágjuk.
2. Az alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tálalhatjuk pirítóssal, friss kenyérrel, vagy akár uborka- és zellercsíkokat, illetve répaszeleteket is mártogathatunk bele.
Olasz krém
Hozzávalók:
1 nagy marék magozott zöld olívabogyó
1 konzerv articsóka lecsöpögtetve
1 szál pepperoni
3-4 kanál ricotta túró
egy keves friss oregánó
só, fehér bors
1. Az olívabogyót, az articsókát és az oregánót egy tálban botmixer segítségével összeturmixoljuk.
2. A pepperónit apróra vágjuk, majd az olívához adjuk.
3. A mixet összekeverjük a ricottával és fűszerezzük. Érdemes mellé egy kis napérlelte paradicsomot csomagolni. Szendvicsekbe ideális.
Recept: Sztanó Orsolya
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.