Piknik krémek

körözött recept
PUBLIKÁLÁS: 2014. március 05. 11:28
Néha viszont érdemes újítani és saját receptekkel előállni, hiszen a témában rengeteg lehetőség rejlik, a krémek pedig pikk-pakk elkészülnek. Piknikkosarunk slágerei lehetnek a következők!

Egy üveg bor, egy finom rozsos buci és némi kenegető. Bőven elég egy kellemes tavaszelő piknikhez! A padlizsánkrém és a körözött a két nagy hazai kedvenc.

Néha viszont érdemes újítani és saját receptekkel előállni, hiszen a témában rengeteg lehetőség rejlik, a krémek pedig pikk-pakk elkészülnek. Piknikkosarunk slágerei lehetnek a következők!

Sokhagymás túrókrém

Hozzávalók:

1db shalotta vagy sonkahagyma

1 db újhagyma apróra

1 kis szelet póréhagyma

1 marék petrezselyem

2-3 szál medvehagyma

1 kanál tejföl

25 dkg túró

só, fehér bors

1 csipet grill fűszerkeverék

1. A hagymákat és a petrezselymet apróra vágjuk.

2. Az alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tálalhatjuk pirítóssal, friss kenyérrel, vagy akár uborka- és zellercsíkokat, illetve répaszeleteket is mártogathatunk bele.

Fahéj magazin

Olasz krém

Hozzávalók:

1 nagy marék magozott zöld olívabogyó

1 konzerv articsóka lecsöpögtetve

1 szál pepperoni

3-4 kanál ricotta túró

egy keves friss oregánó

só, fehér bors

1. Az olívabogyót, az articsókát és az oregánót egy tálban botmixer segítségével összeturmixoljuk.

2. A pepperónit apróra vágjuk, majd az olívához adjuk.

3. A mixet összekeverjük a ricottával és fűszerezzük. Érdemes mellé egy kis napérlelte paradicsomot csomagolni. Szendvicsekbe ideális.

Recept: Sztanó Orsolya

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.