Ezt ki kell próbálni: Hamuban sült egytál

Ezt ki kell próbálni: Hamuban sült egytál

egytál
PUBLIKÁLÁS: 2014. március 07. 09:28

Márta alufólia batyuban sült pecsenyéje a friss levegőn, piros orrot varázsló hidegben, a több órás túra után igazán jól fog esni mindenkinek.

Jól tesszük, ha már otthon előkészítünk mindent a hamuban sült batyuhoz. Így a tűz körül ücsörögve megbeszélhetjük a barangolás élményeit, miközben korgó gyomorral várjuk a falatozást az ínycsiklandó illatokat kibocsájtó finomságból. Az aromás forró tea után itt az ideje a fűszeres forralt bor kortyolgatásának is.
alu002_664x374t5_ic5 batyu = 5 személy Elkészítése: könnyű Idő: 30 perc előkészület, a sütési ideje a parázstól függ. Hozzávalók: 5 szelet pulykamedalion vagy csont nélküli tarja/40 dkg/, 5 db felső csibecomb, 1 ek szárnyas fűszerkeverék, 1 mokkáskanál só, 1.5 dl omega3 étolaj, 10 db közepes burgonya, 3 fej vöröshagyma, 2 - 2 db piros és fehér húsos paprika, 1 teáskanál csípős paprikakrém, 5 mokkáskanál mézes mustár, 3 gerezd fokhagyma, ½ - ½ csokor petrezselyemzöldje és snidling, kevés só, bors, 5 szem borókabogyó 10 db 50 cm-es alufólia Elkészítése: Előző nap este a csibecombból kivágjuk a csontot. Az olajat tálba öntjük, a fűszerkeveréket ráhintjük, alaposan megsózzuk, elkeverjük. Beleforgatjuk mindkét fajta húst, kis ideig pácolódni hagyjuk, majd kiemeljük a fűszeres léből. Nagyméretű forró serpenyőben elősütjük mindkét oldalukat, kivesszük, hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt a burgonyát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, a vöröshagymát megtisztítjuk. Mindet fél centis karikákra szeljük. Alágyújtás nélkül beleforgatjuk az ízes olajba, rászórjuk az áttört fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszert, a sót, borsot, borókabogyót, és elkeverjük a paprikakrémmel. alufoliaBatyunként 2 - 2 alufóliát derékszögben elforgatunk, egymásra helyezünk. A csomagok közepét kibéleljük a burgonyás zöldség arányos részével, ráteszünk 2-2 darabot a kevés mustárral megkent kétféle húsból. Felhúzzuk - köré igazítjuk a dupla fóliát, a tetejét megtekerjük, így visszük magunkkal másnap a hideg időben a túrára. A nagy-nagy séta után megpihenve a batyukat a parázs szélére rakosgatjuk, idővel egyre beljebb toljuk és a forróság felé forgatjuk. Kb. 1 óra alatt készül el. Foszlós kenyér kívánkozik mellé.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.