
5 batyu = 5 személy Elkészítése: könnyű Idő: 30 perc előkészület, a sütési ideje a parázstól függ.
Hozzávalók: 5 szelet pulykamedalion vagy csont nélküli tarja/40 dkg/, 5 db felső csibecomb, 1 ek szárnyas fűszerkeverék, 1 mokkáskanál só, 1.5 dl omega3 étolaj, 10 db közepes burgonya, 3 fej vöröshagyma, 2 - 2 db piros és fehér húsos paprika, 1 teáskanál csípős paprikakrém, 5 mokkáskanál mézes mustár, 3 gerezd fokhagyma, ½ - ½ csokor
petrezselyemzöldje és snidling, kevés só, bors, 5 szem borókabogyó 10 db 50 cm-es alufólia
Elkészítése: Előző nap este a csibecombból kivágjuk a csontot. Az olajat tálba öntjük, a fűszerkeveréket ráhintjük, alaposan megsózzuk, elkeverjük. Beleforgatjuk mindkét fajta húst, kis ideig pácolódni hagyjuk, majd kiemeljük a fűszeres léből. Nagyméretű forró serpenyőben elősütjük mindkét oldalukat, kivesszük, hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt a
burgonyát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, a vöröshagymát megtisztítjuk. Mindet fél centis karikákra szeljük. Alágyújtás nélkül beleforgatjuk az ízes olajba, rászórjuk az áttört fokhagymát, az apróra vágott
zöldfűszert, a sót, borsot, borókabogyót, és elkeverjük a paprikakrémmel.
Batyunként 2 - 2 alufóliát derékszögben elforgatunk, egymásra helyezünk. A csomagok közepét kibéleljük a burgonyás zöldség arányos részével, ráteszünk 2-2 darabot a kevés mustárral megkent kétféle húsból. Felhúzzuk - köré igazítjuk a dupla fóliát, a tetejét megtekerjük, így visszük magunkkal másnap a hideg időben a túrára. A nagy-nagy séta után megpihenve a batyukat a parázs szélére rakosgatjuk, idővel egyre beljebb toljuk és a forróság felé forgatjuk. Kb. 1 óra alatt készül el. Foszlós kenyér kívánkozik mellé.