Extravagáns desszert - felfújt matcha teával

Fahéj Magazin
PUBLIKÁLÁS: 2014. február 25. 09:11
Matcha-felfújt

Az egyik legnagyobb divat a macha tea használata különböző ételekhez, desszertekhez. További, matchával készült bonbonok a Fahéj magazin aktuális számában!

Matcha-felfújt

Hozzávalók (4 db felfújtformához):

  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 evőkanál matcha teapor
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor

Fahéj magazin

Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük.

A felforrósított tejben elkeverjük a teaport, hozzáöntjük a vajas-lisztes keverékhez, majd addig keverjük, míg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, majd kissé kihűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot a tojássárgákkal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a masszához. A keményre vert tojásfehérjékkel lazítjuk.

A masszát a kivajazott felfújtformákba öntjük (3/4-ig), majd egy vízzel 3/4-ig töltött tepsibe állítjuk a formákat. 180 fokos sütőben 20-25 percet sütjük. Azonnal tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.