Almás habcsók karácsonyra

Habcsók
PUBLIKÁLÁS: 2013. december 19. 14:03
A habcsók az egyik legegyszerűbb karácsonyi édesség. Jól mutat a karácsonyfán és az ünnepi asztalon is. Készítsétek el ti is az almás változatát az alábbi recept szerint!

A habcsók az egyik legegyszerűbb karácsonyi édesség. Jól mutat a karácsonyfán és az ünnepi asztalon is. Készítsétek el ti is az almás változatát az alábbi recept szerint!

Hozzávalók kb. 20 darabhoz
40 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy főzőmargarin, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1,5 kg alma, 1/2 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor , 1 /2 citrom leve, 1 /2 teáskanál őrölt fahéj csipetnyi só, a tepsi kikenéséhez zsiradék a szóráshoz porcukor.

Elkészítés

habcsók

A vajat vagy afőzőmargarint acukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a vajas (vagy margarinos) krémbe keverjük, és simára eldolgozzuk.

Azalmákatmegmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük. Meghámozzuk, majd lehetőleg egyforma, apró darabokra vágjuk és citromlével meglocsoljuk, hogy meg ne barnuljanak. Végül a gyümölcsdarabokat a tésztába keverjük, és őrölt fahéjjal ízesítjük.

Margarinnal vagy más zsiradékkal kikenünk egy sütőlemezt, és az almás tésztából vízbe mártott kanállal kisebb halmokat rakunk rá

Atésztát előmelegített sütőben(villanytűzhelynél 200 fokon, gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.