Túrófánk
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg túró
20-25 dkg liszt
2 db tojás
5 dkg cukor
1 kávéskanál sütőpor
fél db citrom héja lereszelve
1 kávéskanál vanília eszencia
olaj a sütéshez
A túrót áttörjük, a tojást a cukorral habosra keverjük.
Összedolgozzuk a túrót, a tojást, a cukrot, a citromhéjat, a sütőport és a vaníliát, majd apránként hozzáadjuk a lisztet (lehet, hogy a megfelelő állag eléréséhez nem fog kelleni az összes).
Gombócokat formázunk, majd forró olajban kisütjük a fánkokat.
Tipp: Savanykás lekvárokkal (ribizli, vörösáfonya) harmonizál a legjobban.
Almafánk
Hozzávalók (4 személyre):
fél kg alma
30-35 dkg liszt
2 db tojás
5 dkg cukor
2 evőkanál sütőpor
fél db citrom leve
olaj a sütéshez
Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön meglocsoljuk a citromlével.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd az összes hozzávalót összedolgozzuk. A lisztet apránként adjuk hozzá, nem biztos, hogy kell majd az összes!
Fél órát állni hagyjuk, ha túl sok levet eresztene időközben az alma, adhatunk hozzá sütés előtt még egy kevés lisztet.
Forró olajban kisütjük a fánkokat, tálaláskor a tetejüket fahéjas porcukorral szórjuk meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.