Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
8 egész tojás
50 dkg liszt
2,5 dl tejföl
5 dkg mazsola
10 dkg darált dió
1 zacskó sütőpor
csipetnyi só
10 dkg darált dió
A forma kenéséhez 3 dkg vaj, a tetejére fél dl rum
Elkészítés:
A kuglófformát először is a vajjal vastagon kikenem, majd a darált diót beleszórom és körben végig "folyatom", hogy mindenütt egyenletesen befedje a vajat. A többi vajathabosra keverem a porcukorral, majd a tojássárgákat is hozzáadva tovább keverem néhány percig.
Ezután váltakozva adom hozzá a sütőporral és a sóval elkevert lisztet meg a tojásfehérjék kemény habját. A masszát belesimítom a kuglófformába, majd előmelegített, forró sütőbe tolva 5 percig erős lángon, ezután további 60 percig kis lángon sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e a közepe is. Még tűzforrón kiborítom a formából, és a rummal lelocsolva hagyom kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.