Makaróni saláta tepsiben

makaróni saláta elkészítése
PUBLIKÁLÁS: 2013. október 02. 15:14
Hozzávalók:

A saláták készítése mindenfelé egyre felkapottabb, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy ízletesek, még az egészségünkre is kedvező hatással vannak. Nézzük, hogy hogyan készül a tepsiben sült csirkés makaróni saláta!

Hozzávalók:

Csirkés saláta

  • Kb. 225 gramm makaróni (2 csésze)
  • 3,5– 4 csésze főtt csirkehús, kockára, vagy szeletekre vágva
  • 1/3 csésze aprított, pirított mandula
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1,5 csésze feldarabolt sajt (kb. 225 gramm)
  • 2 teáskanál fűszerezett só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 1/4–1 1/2 csésze majonéz
  • Apróra vágott friss petrezselyem (ízlés szerint)

makaróni2

A csirkés makaróni saláta elkészítése:

A tésztát sós vízben főzzük meg, a csomagoláson jelzett ideig, majd szűrjük le.

Egy nagy edényben keverjük hozzá a tésztához a csirkét, a mandulát, a citromlét, a citromhéjat, a sajtot, a sót, a borsot és a majonézt.

Az egészet töltsük át egy kivajazott tűzálló edénybe, vagy tepsibe. 175 ˚C fokos sütőben 30 percig süssük.

Ízlés szerint díszítsük apróra vágott petrezselyemmel.

Ez a csirkés makaróni saláta recept 4–6 személyre elég.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.