Házi csokipuding

Házi csokipuding

csokoládé
PUBLIKÁLÁS: 2013. október 11. 08:09

A házi készítésű puding mindig finomabb, mint a porból kavart, ez tény. Sokan mégis azért nem készítik el, mert attól félnek, hogy macerás, és nagy eséllyel nem sikerül. A mostani recept egyszerű, gyors, olcsó,és igazán ínycsiklandó egy kis zselével megbolondítva!

Hozzávalók
  • 2 dl víz
  • 2 púpozott evőkanál kukorica keményítő
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé (bio, 70 % körüli)
  • 2 teáskanál porcukor (nád, vagy sztívia)
  • 2,5 dl szűrt gyümölcslé (100 %-os, hozzáadott cukor nélküli)
  • 5 lap zselatin, vagy 5 púpozott teáskanál zselatin por (agar-agar)
  • 2 evőkanál méz (elhagyható, ha savanykásabbat szeretnénk)
csokipudA csokoládépuding elkészítése
  • a kukoricakeményítőhöz fokozatosan adagolva keverjük hozzá a vizet (csomómentes legyen)
  • kis lángon melegítsük addig, amíg besűrűsödik (krém állagú lesz), majd vegyük le a tűzről
  • adjuk hozzá a reszelt csokoládét és a porcukrot, keverjük, amíg elolvadnak a krémben
  • formába öntve hűtsük ki.
Zselé készítése zselélapból:
  • áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat (ha porból készítjük, ez a lépés kimarad)
  • kis lángon melegítsük fel a gyümölcslevet, tegyük bele az áztatóvízből kivett zselatinlapokat, vagy szórjuk bele a zselatinport és keverjük, amíg feloldódik
  • folyamatosan kevergetve forraljuk fel a zseléalapot, forrás után még 5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről
  • adjuk hozzá a mézet, keverjük össze, majd formába öntve hűtsük ki.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.