Hozzávalók a tésztához:
- 250 g liszt
- 175 g vaj
- 20 g cukor
- 1 tojás
- fél ek víz
- fél citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 400 g fekete áfonya
- 2 tojás
- 150 g nádcukor
- 2 dl tejszín vagy tej
- 25 g liszt
- 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
Az omlós tésztánál megszokott módón minél gyorsabban próbáljuk összedolgozni a hozzávalókat, aztán két folpack réteg között nyújtsuk a kívánt formára kb. fél centi vastagságúra.
Aztán tésztát lazán tegyük a piteformára, egyengessük el benne a lelógó részeket vágjuk le.
Keverjük össze a tojást, tejszínt/tejet, cukrot, és a többi hozzávalót, majd öntsük rá az előzőleg már a nyers tésztára helyezett gyümölcsökre, ebből keletkezik egy finom krémes réteg a gyümölcsök alatt.
Sütési idő 170 fokon, kb: 30 - 35 perc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.