Sült kacsa mandarinos káposztával

sült kacsa elkészítése
PUBLIKÁLÁS: 2013. augusztus 28. 13:04
Ha idősebb a kacsa, előbb 15 percig fedő alatt párolni kell, és jó meleg sütőben, sűrű locsolás mellett sütni, közben forgatni, hogy mindegyik oldala egyformán piruljon. Ha a hízott kacsa a sütés alatt sok zsírt enged, ezt időnként leöntjük róla. A combvégek és a szárnyak könnyen szenesednek a sütés alatt, ezért jobb, ha alufóliába burkoljuk őket.Ezután kevés levest aláöntve, fóliával lefedve kb. 1 órát sütjük, közben saját levével locsoljuk.

A fiatal, gyenge vagy a hízott kacsát egyformán készíthetjük sültnek. A lényeg, hogy a tisztított kacsát sütés előtt egy órával besózzuk, és a belsejét kakukkfűvel bedörzsöljük.

Ha idősebb a kacsa, előbb 15 percig fedő alatt párolni kell, és jó meleg sütőben, sűrű locsolás mellett sütni, közben forgatni, hogy mindegyik oldala egyformán piruljon. Ha a hízott kacsa a sütés alatt sok zsírt enged, ezt időnként leöntjük róla. A combvégek és a szárnyak könnyen szenesednek a sütés alatt, ezért jobb, ha alufóliába burkoljuk őket.Ezután kevés levest aláöntve, fóliával lefedve kb. 1 órát sütjük, közben saját levével locsoljuk.

Sütési ideje kb. 1,5 óra. Ha a húsa már puha, és ropogósra sült, nyitott sütőben hagyjuk tálalásig.

A sült kacsa elkészítése:

Hozzávalók:

2 db kacsa

  • bors
  • kakukkfű
  • 1 kanál méz
  • 1 mandarin leve
  • 4 egész mandarin
  • 2 kanál liszt
  • 1 kg vörös káposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kanál vaj
  • 1 dl vörösbor
  • néhány szegfűszeg
  • húsleves

A sütés vége előtt 10 perccel elkeverjük a mézet meleg vízzel, ezzel megkenjük a kacsákat és piros- ropogósra sütjük. Az elkészült kacsákat kivesszük a léből és melegen tálalásig tartjuk. A levet átszűrjük, két kanál liszttel besűrítjük, ízesítjük mandarinlével, sóval, borssal, kakukkfűvel, végül pár darab kockára vágott mandarint teszünk bele.

kacsa2

A káposztát vékonyra vágjuk, sós-ecetes vízben 30 percig érleljük. A hagymát szálasra vágjuk, vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kinyomott káposztát. Felöntjük borral, szegfűszeggel és borssal ízesítjük majd puhára pároljuk. Meghámozunk 3 db mandarint, kockára vágva a kész káposztához adjuk, a káposztát mandarin levével ízesítjük.

Tálalásnál a kacsát feldaraboljuk. Köretnek héjában főtt apró burgonyát vajon átforgatunk, majd a káposztával körberakva kínáljuk. Külön edényben a mártást és mandarinszeleteket adunk mellé.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.