Merjünk nagyot alkotni: Dobos szelet

csokoládé
PUBLIKÁLÁS: 2013. augusztus 28. 09:30
Piskóta elkészítése

Adobostortahungarikum, megalkotójaDobos C. József(1847–1924) híres pesti cukrászmester volt. Amikor1884-ben elkészítette a róla elnevezett édességet, célja az volt, hogy olyan tortát készítsen, amely a kor kissé elmaradott hűtési technikái mellett is hosszú ideig fogyasztható és élvezhető marad. Lássuk a receptjét!

Piskóta elkészítése

2×2 tojásból 2 vékony piskóta lapot sütünk, és amikor kihűltek 3 egyforma lapra osztjuk, vagyis 6 lapot vágunk belőle

Krém elkészítése

  • 15 deka Rama margarin
  • 15 deka porcukor
  • 2-3 kanál kakaópor

Az égetett cukor a tetejére20 deka porcukorból.

dobos-torte

Elkészítése:

A hozzávalókat krémmé keverjük és a lapokat megtöltjük vele.Az 5. lap tetejére is teszünk krémet.A porcukort felolvasztjuk, és a kapott égetett cukrot vékony vajas késsel a 6. lap tésztára kenjük,és még melegen margarinos késsel beosztjuk szeletekre, majd amikor kihűlt felszeleteljük.Szeletenként a krémes tészta tetejére tesszük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.