A fűszeres zabkása hozzávalói:
- 7 dkg zabpehely
- 2 dl csirkealaplé
- 3 dkg margarin
- 1 csokor petrezselyemzöld
- snidling (ízlés szerint)
Pirított gomba hozzávalói:
- 30 dkg gomba (pl. csiperke)
- kakukkfű
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 3 evőkanál olívaolaj
A petrezselyemzöldet, a snidlinget, és a margarint késes aprítóval (v. turmixgéppel) pépesítsük. A zabpelyhet szitáljuk át, hogy az apró, törmelékes része ne kerüljön bele a kásába. (érdemes átszitálni, mert különben nagyon ragacsos lesz a kása)
Egy serpenyőbe melegítsük fel a csirke alaplét, majd öntsük hozzá az átszitált zabpelyhet, és keverjük alaposan össze.
Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön. Végül keverjük hozzá a zöldfűszeres-margarin keverékét, és keverjük óvatosan össze. Állandó keverés mellett főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.
A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A frissen szedett kakukkfüvet szedjük le a kemény szárrészről és aprítsuk fel.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, és a felaprított kakukkfűvel, majd kezdjük el párolni.
Néha óvatosan megkeverve, összerázogatva, addig pároljuk még a gomba teljesen zsírjára sül, és szép aranybarna színt kap. (amennyiben szükséges, párolás közben még utána ízesíthetünk)
Tálaláskor szedjük a tányérra a zabkását, majd helyezzük rá a pirított gombát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.