Hozzávalók:
(kb. 20 cm átmérőjű formához):
1 csomag leveles tészta
10 dkg bacon
2 db póréhagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
3 tojás
1 pohár tejföl
só, bors
Elkészítés:
A bacont, a póréhagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágom.
Egy serpenyőbe teszem az olajat, és megpirítom benne a bacont. Mikor már szép ropogós, és kisült a zsírja, akkor a fokhagymát és a hagymát hozzáadom, jól összekeverem, és rövid ideig: kb. 2-3 percig párolom, hogy a hagyma még megtartsa szép zöld színét.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A leveles tésztát kiveszem a csomagolásból és sütőpapírostól a sütőformába teszem (praktikusan sütőpapírral van a tészta feltekerve, így nem kell sokat bíbelődni vele). Ha túllógna a tészta a formán, akkor a lelógó részekből, majd a quiche tetejére lehet tenni díszítésnek.
A tésztára öntöm a hagymás keveréket, majd rá a tojásos tejfölt, (a maradék tésztából, rácsokat csinálok a tésztára) és a sütőben 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.