Olasz meló!

olasz kenyér
PUBLIKÁLÁS: 2013. július 31. 12:24

Bár ez nem túl jellemző a déli népekre, de én ma reggel 7-kor keltem, hogy a tegnap este bedagasztott olasz fűszerezésű - olívabogyó, oregáno, bazsalikom - kenyeret reggel kisüthessem. Isteni lett, íme a recept:

Olasz rozskenyérHozzávalók: 10 dkg olívabogyó (én zöld magozottat használtam) 1/2 csomag oregáno 1/2 csomag bazsalikom 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt (RL-190) 30 dkg világos rozsliszt (RL-90) 1 csomag porélesztő 1 ek só 3,75 dl vízElkészítés: kenyérAz olivabogyókat félbe, majd a feleket harmadokba vágtam.A 2 féle rozslisztet, a bogyóval, az orgenánóval, a bazsalikommal, a sóval és az élesztőt először szárazon összekevertem. Az egészet 3,75 dl vízzel jól összekevertem, de nem dagasztottam, mert azt nem kell, és konyharuhával letakarva, egész estére kelni hagytam.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.