Bár ez nem túl jellemző a déli népekre, de én ma reggel 7-kor keltem, hogy a tegnap este bedagasztott olasz fűszerezésű - olívabogyó, oregáno, bazsalikom - kenyeret reggel kisüthessem. Isteni lett, íme a recept:
Olasz rozskenyérHozzávalók: 10 dkg olívabogyó (én zöld magozottat használtam) 1/2 csomag oregáno 1/2 csomag bazsalikom 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt (RL-190) 30 dkg világos rozsliszt (RL-90) 1 csomag porélesztő 1 ek só 3,75 dl vízElkészítés:
Az olivabogyókat félbe, majd a feleket harmadokba vágtam.A 2 féle rozslisztet, a bogyóval, az orgenánóval, a bazsalikommal, a sóval és az élesztőt először szárazon összekevertem. Az egészet 3,75 dl vízzel jól összekevertem, de nem dagasztottam, mert azt nem kell, és konyharuhával letakarva, egész estére kelni hagytam.
A legfrissebb hírekért kövess minket a
Bors Google News oldalán is!