Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegény tehéntúró
- 3 tojás
- 6 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz
- 10 dkg búzadara
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl tejföl (12%-os)
Elkészítés
A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, 4 evőkanál édesítőporral, egy csipet sóval, a grízzel, 1 evőkanál vajjal, a citromhéjjal és letakarva 1 órát pihentetjük. Bőséges vizet forralunk (kb. 4 liter).
A masszából kb. 16 darab gombócot formázunk és a forró vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat meghempergetjük benne, tányérra rendezzük.
A tejfölt elkeverjük a maradék 2 evőkanál édesítőporral, a gombócokra öntjük és ízlés szerint megszórjuk édesítőporral. Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.