Cukormentes barackos papucs recept

gyümölcs
PUBLIKÁLÁS: 2013. július 19. 14:31
Hozzávalók

A nyár egyik kedvelt gyümölcse a barack. Mivel az érett gyümölcs ízletes, zamatos és édes jó alapanyag lehet egy cukormentes desszert elkészítéséhez.

Hozzávalók

1.15 kg hajtogatott élesztős tészta

35 dkg (20 fél szem) sárgabarack

5 dkg dió

1 tojás

nyújtáshoz 5 dkg liszt

barackos_sutemny

Elkészítés

A tésztát lisztezett gyúródeszkán egy centi vastagra nyújtjuk, egyforma négyzetekre vágjuk, és a sarkokat tojással megkenjük. A tésztadarabok közepére diót hintünk, erre borítjuk a megmosott, jól leszárított fél barackot. A tésztát átlósan, papucs alakúra ráhajtjuk, sütőlemezre fektetjük, és a tetejét tojással megkenjük. Közepesen meleg (180 fok) sütőben szép világosra sütjük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.