Kapros reteksaláta recept

recept
PUBLIKÁLÁS: 2013. május 22. 17:11
Hozzávalók (4 főre):

Magas c vitamin tartalma miatt a retek vitaminban szegény időszakban nagyon hasznos lehet. Mérsékelten fogyasztva a elősegíti az emésztést, vesetisztító és étvágykeltő hatású.

Hozzávalók (4 főre):

- 1 teáskanál ételízesítő - sok zöldséggel

- 2 csomag hónapos retek

- fél fej káposzta

- 1 db lilahagyma

- 2 dl natúr joghurt

- 2 ek olíva olaj

- 1 gerezd fokhagyma

- 2 ek friss kapor apróra vágva

- őrölt bors

recept_doboz14

A káposztát lereszeljük, a retket vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk őket ételízesítővel, és kicsit állni hagyjuk. A lilahagymát is vékony szeletekre vágjuk.

A joghurtotaz olajjal, az összetört fokhagymával és a fűszerekkel kikeverjük, majd a zöldségekhez adjuk és alaposan átforgatjuk. Tálalásig hűtőben tálaljuk.

Ajánljuk grillhúsok mellé, jó kísérője a szárnyasoknak és a sertéshúsnak is.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.