Pulykaleves kávéval? - Recept

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2013. április 17. 11:37
Hozzávalók

Elsőre talán furcsának hangzik, de a pulykaleves kávéval egészen egyszerű recept. A már majdnem kész leveshez hozzá kell adni a lefőzött kávét.

Hozzávalók

20 dkg pulykamell

1 db sárgarépa

4 db zeller

1 db karalábé

1 db vöröshagyma

1 csomó zellerzöld

1 dl tejszín

0,5 dl presszókávé

1 evőkanál liszt

5 dkg margarin

őrölt fehérbors

szerecsendió, só

kave1

Elkészítés

Felhevített margarinon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük az egyforma darabokra vágott pulykamellet és a zöldségeket, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezve megpároljuk.

Mikor a hús és a zöldségek megpuhultak, megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük, tejszínből, lisztből készült habarással sűrítjük, és kávéval ízesítve pár pillanat alatt készre forraljuk. Tálaláskor a pulykalevest finomra vágott zellerzölddel hintjük meg.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.