Hozzávalók
30 dkg liszt
10 dkg cukor
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
25 dkg túró
1 tojás
8 dkg olvasztott vaj
1 csipet só
Kenéshez
1 tojássárgája
2 evőkanál tejszín
Elkészítés
Meglangyosítjuk a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, és 15 percet langyos helyen pihentetjük. Tálba tesszük a lisztet, a túrót, a tojást, az olvasztott vajat, a sót, a maradék cukrot, és végül hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Összekeverjük, és rugalmas tésztává gyúrjuk, majd letakarva (vagy kelesztő tálban) 30 percig kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk. A tésztát 16 egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabkákat kb. 20 cm hosszúra kisodorjuk, és kettesével összecsavarjuk őket, majd „kört” formázva a két végét összenyomjuk.
A kis „tésztafészkeket” sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 15 percet hagyjuk pihenni. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, és megkenjük vele a tészta tetejét. 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.