Piros töltött tojás

recept
PUBLIKÁLÁS: 2013. március 21. 13:09
Hozzávalók 4 fő részére

A tojás táplálkozás-élettani értéke rendkívül jelentős, mert majdnem minden tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot - szénhidrát, C-vitamin és élelmirost kivételével - tartalmaz, ami az emberi számára szükséges.

Hozzávalók 4 fő részére

20 dkg cékla

6 tojás

1 tk mustár

1/4 citrom leve

frissen őrölt fekete bors

piros_toltott_tojas

Elkészítés

A céklát héjában, alufóliába csomagolva megsütjük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.

A tojásokat keményre főzzük, pucoljuk, félbevágjuk és a sárgákat kivesszük.

A tojássárgákat, 4 fél tojásfehérjével és a céklával együtt rúdmixerrel pürésítjük. Fűszerezzük a krémet: a mustárral, sóval, borssal és citromlével.

Egy evőkanál segítségével megtöltjük a céklás krémmel a megmaradt, nyolc fél tojásfehérjét.


További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.