Hozzávalók 2 fő részére
35 dkg csirkemáj
10 dkg finomliszt
1/2 tk őrölt római kömény
1/2 tk őrölt koriandermag
1/2 tk fűszerpaprika
1/4 tk frissen reszelt szerecsendió
1 kk só
1 kk frissen tört fekete bors
sütéshez
3-4 ek olívaolaj
tálaláshoz
mentalevélkék
sópehely
Elkészítés
A megtisztított és leszárított májakat félbe-, vagy negyedekbe vágjuk. A lisztet egy tálban összekeverjük a fűszerekkel. A fűszeres lisztbe hempergetjük a májakat (a felesleges lisztet alaposan lerázzuk róluk).
Serpenyőben felhevítjük az olívalajat és több adagban kisütjük a májat: nagy lángon, kevergetve, 4-5 percig pirítjuk. (Kívül jól megpirultnak kell lennie, de belül még puhaának)
Egy-egy kisebb mentalevél kíséretében fogpiszkálóra tűzzük a májakat, tálra rendezzük, meghintjük sópehellyel és így tálaljuk az elegáns tapast.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.