Pikáns csirkemáj

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2013. február 06. 15:06
Hozzávalók 2 fő részére

Bár a máj elkészítésétől sokan félnek, el lehet kerülni a „cipőtalp” készítést, ha például nem sózod meg, csak utólag az elkészítés után.

Hozzávalók 2 fő részére

35 dkg csirkemáj

10 dkg finomliszt

1/2 tk őrölt római kömény

1/2 tk őrölt koriandermag

1/2 tk fűszerpaprika

1/4 tk frissen reszelt szerecsendió

1 kk só

1 kk frissen tört fekete bors

sütéshez

3-4 ek olívaolaj

tálaláshoz

mentalevélkék

sópehely

pikans_csirkemaj640

Elkészítés

A megtisztított és leszárított májakat félbe-, vagy negyedekbe vágjuk. A lisztet egy tálban összekeverjük a fűszerekkel. A fűszeres lisztbe hempergetjük a májakat (a felesleges lisztet alaposan lerázzuk róluk).

Serpenyőben felhevítjük az olívalajat és több adagban kisütjük a májat: nagy lángon, kevergetve, 4-5 percig pirítjuk. (Kívül jól megpirultnak kell lennie, de belül még puhaának)

Egy-egy kisebb mentalevél kíséretében fogpiszkálóra tűzzük a májakat, tálra rendezzük, meghintjük sópehellyel és így tálaljuk az elegáns tapast.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.