Garnélás melegszendvics

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2013. február 08. 15:59
Hozzávalók 4 fő részére

A garnélaráknak számos fajtája létezik, a legismertebbek a királyrák és a tigris garnéla. Finomabb végeredményt kapunk, ha héjastul készítjük el, és csak azután pucoljuk meg. Rövid ideig szabad hevíteni, különben megkeményedik a rákhús.

Hozzávalók 4 fő részére

20 dkg garnélarák hús

1 tojásfehérje

fél dl szezámmag olaj

1 csokor újhagyma

2 ek szezámmag

8 szelet toastkenyér

garnelasszezammagospiritosok640

Elkészítés

A rákhúst a tojásfehérjével, olajjal és sóval botmixeljük. A megmosott és megszárított újhagymákat felkarikázzuk és hozzákeverjük a püréhez.

A kenyérszeletek héját levágjuk, a kenyereket átlósan kétszer félbevágva, negyedeljük. A kis háromszögekre elosztjuk a masszát, és mindegyiket meghintjük szezámmaggal. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük a melegszendvicset.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.