Csirkemell narancsos márványsajttal - Recept

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2013. február 26. 10:13
Hozzávalók

A narancsos kacsasültről talán többet hallottunk már, de aki túl erősnek tartja a kacsahús ízét, megpróbálkozhat ezzel az egyszerű sütőben elkészíthető narancsos csirkemell recepttel!

Hozzávalók

2 kicsi csirkemell

10 dkg reszelt márványsajt

2 narancs

2 dkg vaj

só és törött fehér bors, ízlés szerint

Elkészítése

A csirkemelleket kicsontozom, és 4 darabra vágom. Az egyik narancsot meghámozom, és gerezdekre szedve kis kockákra vagdalom, a másiknak a héját lereszelem, a levét pedig kicsavarom. A csirkemell-darabokat jól megsózom, megborsozom, és tűzálló tálba teszem.

A reszelt márványsajttal beszórom, majd a felolvasztott vajjal elkevert narancslével, és narancshéjjal lelocsolom. Köré rakom a narancskockákat, és a tálat alufóliával szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben 45 percig sütöm, majd a tetejét levéve pirosra pirítom. Ropogósra sütött szalmaburgonya illik hozzá.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.