Hozzávalók 2 fő részére
4 csirkecomb
3 sárgarépa
3 fehérrépa
3 lilahagyma
3 ek olívaolaj
2 ek vaj
1 ek kakukkfűlevél
1 ek finomra vágott rozmaringlevél
10 zsályalevél
só
fekete bors
Elkészítés
A megtisztított, szárazra törölt combokat sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben a vajat és 2 ek olívaolajat hevítünk, és folyamatosan forgatva, körbepirítjuk a combokat, majd lapos tűzálló tálra tesszük.
A zöldfűszereket beleforgatjuk a maradék olívaolajba és rászórjuk a combokra. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, a lilahagymákat negyedekbe. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, és a sütőtálra tesszük a húsok közé.
80-100 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 3-4 órára. A végén feltekerhetjük 220 fokra a hőmérsékletet, és negyed óra alatt megpiríthatjuk a tetejét. És voilá, kész is az isteni zöldséges csirke.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.