Hogyan előzhető meg az ételmérgezés a téli hónapok alatt?

tél
PUBLIKÁLÁS: 2013. január 21. 13:15

Ha szezonálisan nézzük, akkor az ételmérgezések leginkább a nyári hónapokban jellemzőek, azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a tél is számos veszélyt rejteget. Ha az ételt nem megfelelően - meleg helyen vagy szobahőmérsékleten - tároljuk, könnyen elszaporodhatnak a baktériumok. Gyermekünk egészségére nézve ezért rendkívül fontos, hogy a romlandó ételeket mindig hűtőszekrényben, és frissen tartva legyenek, hogy elkerülhessük az esetleges megbetegedéseket.

ételmérgezések veszélyeinek

De miből tudhatjuk meg, hogy ehető-e még egy étel, vagy el kell dobni?

Mennyi ideig tárolható az étel a hűtőszekrényben?

Az ételmérgezés megelőzése

ételmérgezéses megbetegedéseket

Hogyan tároljuk megfelelően az ételeket?

penészétel megromlottgyerekek immunrendszere
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.