A marhahús sok háziasszony számára, csak az ünnepnapok leveséhez való. Sokáig kell főzni, bár megéri, ha már elkészült. Pedig a húsleves mellett számtalan főételt készíthetünk belőle, akár vendégeinknek, akár csak családi körben. Alábbi válogatásunkban található ünnepi húsleves, de egybesült marhacomb és marhaszelet is. Ki-ki ideje és energiája szerint válogathat közülük.
Sáfrányos húsleves
Hozzávalók
1-1,5 csapott evőkanál húsvarázs ételízesítő
1 kg marhahús (rostélyos, illetve levesnek való része)
3-4 szál sárgarépa
3-4 szál fehérrépa
1 kis fej karfiol
1 kis fej karalábé
1 kis zeller
1 db paprika, paradicsom
1 db vöröshagyma
kb. 5 gerezd fokhagyma
kb. 10 szem egész bors
kevés reszelt szerecsendió
kevés sáfrány (szép színt ad a levesnek)
A húst, a zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk és megmossuk. A húst egy nagyobb lábasban, bő vízzel felengedve feltesszük lassú tűzön főni. A főzés során keletkező habot folyamatosan leszedjük a levesről, majd belerakjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a fűszereket. Kb. 3-4 óra alatt alacsony tűzön készre főzzük a levest.
Tálalás előtt az ételt leszűrjük, és külön tálon kínáljuk hozzá a zöldségeket, a vajpuha húst, illetve ízlés szerint levestésztát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.