Levendula-ebéd

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2012. szeptember 20. 13:34
"Ezeken a napokon üvegbe zárjuk a nyár érlelő melegét, a termés ízét, zamatát, hogy a hosszú téli estéken egy csipetnyi levendula illatú lekvárt kóstolgatva idézzük fel tihanyi emlékeinket" - mondta az MTI-nek a főszervező Papp Róbert.

Régi idők ízeit idézik meg Tihanyban levendulás ételekkel szombaton és vasárnap a Régi Idők Udvarában

"Ezeken a napokon üvegbe zárjuk a nyár érlelő melegét, a termés ízét, zamatát, hogy a hosszú téli estéken egy csipetnyi levendula illatú lekvárt kóstolgatva idézzük fel tihanyi emlékeinket" - mondta az MTI-nek a főszervező Papp Róbert.

Szombaton tárogatómuzsika mellett osztják ki a gyümölcsöket, majd Kaldeneker György irányításával elkezdődik a lekvárfőzés, közben kulturális, szórakoztató programok váltják egymást.

Fellép a Tihanyi Hegyenjárók, a Hun-Kun-Dance, a Pergő Rozmaring együttes, a kemencés kalács fonásában, sütésében pedig a vállalkozó kedvűek is részt vehetnek. Később fánkot is sütnek, hogy a frissen elkészült finomságokat legyen mivel megkóstolni.

Délután betyárok ostoros bemutatót tartanak, este a szegedi Emerenciások tekerőlantos műsort adnak, amelyet táncház követ.

Vasárnap 11-kor ismét kinyitja kapuit a Régi Idők Udvara, ahol folytatódnak a szombati programok és tanácsokat kapnak az érdeklődők, hogy a levendulás ételeket miként lehet összehangolni a sültekkel - akinek kedve van, a helyi séffel ki is próbálhatja a fogásokat.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.