"Ezeken a napokon üvegbe zárjuk a nyár érlelő melegét, a termés ízét, zamatát, hogy a hosszú téli estéken egy csipetnyi levendula illatú lekvárt kóstolgatva idézzük fel tihanyi emlékeinket" - mondta az MTI-nek a főszervező Papp Róbert.
Szombaton tárogatómuzsika mellett osztják ki a gyümölcsöket, majd Kaldeneker György irányításával elkezdődik a lekvárfőzés, közben kulturális, szórakoztató programok váltják egymást.
Fellép a Tihanyi Hegyenjárók, a Hun-Kun-Dance, a Pergő Rozmaring együttes, a kemencés kalács fonásában, sütésében pedig a vállalkozó kedvűek is részt vehetnek. Később fánkot is sütnek, hogy a frissen elkészült finomságokat legyen mivel megkóstolni.
Délután betyárok ostoros bemutatót tartanak, este a szegedi Emerenciások tekerőlantos műsort adnak, amelyet táncház követ.
Vasárnap 11-kor ismét kinyitja kapuit a Régi Idők Udvara, ahol folytatódnak a szombati programok és tanácsokat kapnak az érdeklődők, hogy a levendulás ételeket miként lehet összehangolni a sültekkel - akinek kedve van, a helyi séffel ki is próbálhatja a fogásokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.