Palacsinta, kicsit másképp - mi marad benne?

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. június 12. 11:17
Ha nem tudunk lemondani a palacsintáról, mert annyira szeretjük, készíthetjük ezt az ebédnek is kiváló finomságot kicsit máshogy. A fehérliszt és az olaj kimaradbelőle...

Kevés ember van, aki ne szeretné a palacsintát - a télen-nyáron közkedvelt finomságnak csak az a hátránya, hogy fehér lisztből készül, és olajban sül.És ha nem?


Ha nem tudunk lemondani a palacsintáról, mert annyira szeretjük, készíthetjük ezt az ebédnek is kiváló finomságot kicsit máshogy. A fehérliszt és az olaj kimaradbelőle...

Hozzávalók:

- 35 dkg rétesliszt

- 25 dkg kukoricaliszt

- 1 evőkanál kukorica keményítő

- 1 csomag sütőpor, só

A fentieket (kb. 5 pohár) vízzel fokozatosan hígítva palacsinta tészta sűrűségűre keverjük, 1 órán át állni hagyjuk.

Kedvezőbb, ha olaj helyett héra margarinban sütjük. A fenti mennyiségből 24 db palacsinta lesz.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.