Hozzávalók: 4 szelet borjúhús (egyenként 2 cm vastag, összesen 700 g), 2 evőkanál olaj só, 175 ml borjúhúsalaplé vagy tyúkhúsalaplé, 100 g 20% zsírtartalmú tejföl,
1/8 l tejszín, 75 g gorgonzola sajt, frissen őrölt fekete bors
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 12 perc
TÁLALÁSI JAVASLAT
A kiadós borjúszelethez rizs vagy fóliás burgonyaillik friss salátával.
1. A grillt közepes hőmérsékletre előmelegítjük. A borjúszeletekről leszedjük a hártyákat, inakat és a zsíros részeket, majd mindkét oldalon egyenletesen megkenjük olajjal.
2. A borjúszeleteket a rácsra helyezzük, majd mintegy 4-5 percig mindkét oldalon grillezzük, és csak utána sózzuk meg.
A sült szeleteket tálra helyezve, lefedve melegen tartjuk.
3. Közben a borjúhúsalaplét, a tejfölt, tejszínt és gorgonzolát kis edényben összekeverjük, majd felforraljuk. Alacsony hőmérsékleten 3 percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
4. Az így elkészült borjúszeleteket 4 tányérra tesszük, ráöntjük az ízletes sajtos mártást, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.