9 féle gofri recept

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 07. 17:20
Gofri 1.

A gofri hazánkban is egyre népszerűbb tészta, amely reggelire, vagy akár vacsorára is elkészíthető! Íme, 9 remek gofri recept variáció!


Gofri 1.

Hozzávalók: 1,75 csésze liszt, 2 teáskanál sütőpor,3 teáskanál cukor, 0,5 teáskanál só, 3 tojássárgája, 1/3 csésze olaj, 1,5 csésze tej, 3 keményre felvert tojásfehérje.

Elkészítés módja: Keverd össze a nem folyékony hozzávalókat. Add hozzá a tojássárgát, a tejet, majd az olajat. Óvatosan add hozzá a fehérjét, ne keverd erőteljesen. A goffrisütőre kb. félcsészényit önts. Szoktunk néha beletenni fahéjas reszelt almát is, szerintem nagyon finom.

Gofri 2.

Hozzávalók: 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 30 dkg finomliszt, fél csomag sütőpor, 3 db tojás (egész), 3 dl tej, pici citromlé.

Elkészítés módja: Az egészet összekeverni, sütni.

Gofri 3.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 6 tojás, 5 dkg cukor, 1 csipet só, 3/4 l tej, 1 teáskanál narancs vagy rumaroma.

Elkészítés módja: Szintén mintha palacsintatésztát készítenénk azzal a különbséggel, hogy a felvert tojásfehérjét a végén kell hozzáadni.

Gofri 4.

Hozzávalók: 250 g liszt, 2 tojás, 60 g margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 120 g cukor, csipet só, 0,15 l tej, késhegynyi szódabikarbóna (v. sütőpor).

tojás

Elkészítés módja: A felsoroltakból masszát készítünk, majd vízzel tejföl sűrűségűre hígítjuk. Egy adaghoz egy merőkanál massza szükséges (ez 4 részes goffri sütőhöz, mármint egy adag 4 kis téglalap)

Gofri 5.

Hozzávalók: 400 g liszt, 3 tojás, 120 g margarin, 1 csom. vaníliás cukor, 120 g cukor, csipet só, 0,5 liter tej, késhegynyi szódabikarbóna (sütőpor).

Elkészítés módja: Ezekből (vízzel) tejföl sűrűségű masszát készítünk - majd hozzáadjuk a 3 tojás felvert fehérjét.

Gofri 6.

Hozzávalók: 1,75 csésze liszt, 2 teáskanál sütőpor, 3 teáskanál cukor, 0,75 teáskanál só, 3 db tojássárgája, 0,3 csésze olaj, 1,5 csésze tej, 3 db keményre vert tojásfehérje

Elkészítés módja: A hozzávalókat összedolgozzuk. Legvégén a keményre vert tojásfehérjét óvatosan a masszához keverjük. Nekem eddig mindig sikerült finom, ropogós gofrit készíteni. Lekvárt, vagy különböző pudingot és tejszínhabot szoktam rá tenni.

Gofri 7.

Hozzávalók: 25 dkg margarin, 60 dkg liszt, 20 dkg edami sajt, 2 dl tejföl, 1 tasak sütőpor, 2 tojás, tej, só

Elkészítés módja: A margarint a tojással elkeverjük, beletesszük a reszelt sajtot, a tejfölt, a sót, a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Gofrisütőben sütjük. Megkenjük tejföllel, és reszelt sajtot szórunk rá.

gofri

Gofri 8.

Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 db tojás, 50 dkg liszt, 1/2 l tej, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 1 kávéskanál citromlé vagy fahéj.

A hozzávalókat összedolgozzuk a tojások fehérjét habbá verve, a végén keverjük bele.

Sütés: A sütőformát kikenjük, kb. egy merőkanálnyi tésztát teszünk a formába.

Gofri 9.

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 17 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg Ráma margarin, 1/2 csomag sütőpor, 4 db tojás, 1 dl tej, 1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés módja: A tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliáscukrot, margarint, citromhéjat habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a tejet és simára keverjük. A tojás fehérjét habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a tésztával. A sütőt felhevítjük, és kenőtoll, vagy ecset segítségével, olajjal kikenjük. Egy adag tésztát a sütőközepébe téve, a tetőt rácsukva készre sütjük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.