2 remek bodzabefőtt recept

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 22. 18:15
Bajor bodzabefőtt

A bodza nem csak finom és nagyon egészséges, de remek befőtt is készíthető belőle. Mi most két remek bodza befőtt receptet mutatunk be olvasóinknak!


Bajor bodzabefőtt

Hozzávalók: 8 körte, 1 liter víz, 1 citrom, 1.5 kg szilva, 1 kg bodzabogyó, fél kg cukor.

Elkészítése: A körtéket meghámozom, negyedelem és megszabadítom a magházától, majd citromos vízben félpuhára főzöm. Rövid ideig vele főzöm a kimagozott, felezett szilvákat. Összekeverem a nyers, megmosott bodzával és üvegekbe töltöm.

A főzőlevet a cukorral és a citromlével felfőzöm, ráöntöm a gyümölcsökre és fél óráig 80 C°-on gőzölöm.

Bodzabefőtt 1.

Elkészítése: 4 kg érett bodzabogyót szárastul megmossuk, majd a bogyókat leszedjük, és dunsztosüvegbe rakjuk. 2 liter vizet, 1 kg cukrot - hozzáadva fahéjat és néhány szem szegfűszeget- felforralunk, és amikor kihűlt 2 db citrom levét adjuk hozzá, majd az üvegekben levő bogyókra öntjük.

Az üvegek tetejét tartósítószerrel kezeljük, és gondosan lezárjuk, 80°C -on 30 percig hőkezeljük. Kihűlésig a fazékban hagyjuk, utána hűvös helyen tároljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.