A kínai közmondás úgy tartja: „a tavasz ébredése őszi fáradtsággal jár”. A hosszú tél kimeríti az emberek energiatartalékait, sápadtak, vérszegények, fáradékonyak vagyunk. Kínában ilyenkor hagyományosan vérerősítő leveseket készítenek, amelyek közül az egyik leggyakoribb ez a csirkeleves keserűfű-gyökérrel.
A csirke a könnyen emészthető fehérjék egyik legfontosabb forrása, míg a keserűfű energiával tölt fel, tisztít és méregtelenít, s ezért fogyókúrás ételnek is nagyon ajánlott.
Hozzávalók:
• 500 gr (50 dkg) csirkehús
• 30 gr keserűfű-gyökér
• só, kevés rizsbor, gyömbér, olaj
Elkészítés:
1. Az egész csirkét kívül-belül megtisztítjuk!
2. A megtisztított, mosott gyömbért felszeleteljük!
3. A keserűfű-gyökeret megőröljük, majd géz-zacskóba tekerve (vigyázzunk, hogy ki ne bomoljon főzés közben!) a csirke belsejébe helyezzük!
4. A csirkét fazékban az első hab lefőttétől, és eltávolításától számított kb. 20 percen át forraljuk! Ekkor hozzáadjuk a rizsbort, gyömbért, olajat! Még 5 percig kis tűzön forraljuk, majd azonnal fogyasszuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.