Az anyatej számos szempontból különbözik a tehéntejtől, nagy mennyiségben tartalmaz az újszülöttek fejlődéséhez és immunrendszerük megerősödéséhez nélkülözhetetlen tápanyagokat. A tehéntejet a csecsemők még nem képesek megemészteni, azok kevésbé zsírosak is, alacsonyabb a szénhidrát-tartalmuk, és nem tartalmazzák azokat a fontos ellenanyagokat, amelyek védelmet nyújtanak a különféle betegségek ellen.
Ning Li professzor, aki a Kínai Mezőgazdasági Egyetemen végzett kutatás vezetője, azt állítja, hogy ezeknek a teheneknek a teje teljesen biztonságos az újszülöttek számára, ezáltal nagy segítséget nyújt azoknak az anyáknak, akik nem tudják szoptatni gyermeküket, de tápszert sem szeretnének használni. „Az íze valamivel erőteljesebb lesz a hagyományos tejnél, és tíz év múlva már valamennyi üzlet polcán megtalálható lesz” - véli a professzor.
A forradalmi újításnak azonban számos ellenzője is akad. "Új szabályok bevezetésére lenne szükség az emberi egészség védelmében. Ennek a terméknek lehetnek olyan kockázatai, amelyeket előre még nem ismerünk. A tehéntej sohasem lehet ugyanolyan, mint az emberi anyatej" - véli Patti Rundall, a Baby Milk Action munkatársa.
Legnagyobb segítséget Ázsiában jelenthetne a génkezelt tej, mivel ott kiemelkedően magas a laktóz intoleranciával küzdők száma, akik a hagyományos tehéntejet nem fogyaszthatják. Az új technológiát ismertető tanulmány a Public Library of Science One című lap hasábjain jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.