Egy új tanulmány rámutatott, hogy a feketerizs héjának gyulladást csökkentő hatása lehet.
A kutatást Mendel Friedman, a Kaliforniai Mezőgazdasági Kutatóközpont munkatársa vezette. A vizsgálatok eredménye az Amerikai Kémiai Társaság (ACS) díjnyertes ?Globális kihívások/ kémiai megoldások? című podcast-sorozatának központi témája lett.
Már a korábbi kutatások eredményei is azt igazolták, hogy a feketerizs fogyasztása jó hatással van az ember egészségi állapotára. A feketerizs héját a barnarizs feldolgozása során távolítják el a rizsszemekről, hogy végül előállítsák a jól ismert fehérrizst.A sejttenyésztésen alapuló kísérletek megmutatták, hogy a feketerizs héja csökkenti a gyulladásokat okozó hisztamin termelődését. A laboratóriumi egereken végzett kutatások azt mutatják, hogy a tíz százalék feketerizst tartalmazó étrend nagymértékben csökkenti az ekcémás bőrirritációt és gyulladásokat.
A kutatásról szóló teljes beszámoló az Amerikai Kémiai Társaság Journal of Agricultural and Food Chemistry című folyóiratában jelent meg.
Hoppá! Rátaláltál egy ajándékkosárra ebben a cikkben. Gyűjts össze további 4 darab ugyanilyen ikont, majd küldd el nekünk a cikkek címeit a [email protected] e-mail címre december 20-ig. Ha a szerencse rád talál, értékes ajándékokat nyerhetsz!
A partnereink oldalain megtalált további 5 ikonnal növelheted az esélyeid a sorsoláson.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.