A kisgyerekek szaglóérzékének kialakulását befolyásolja édesanyjuk terhesség alatti étrendje.
A Telegraph beszámolt egy már korábban is közismert tényről, mely szerint, amit a várandós nő fogyaszt, az hatással van gyermeke ízlésére. Most azonban egy egereken végzett kísérlet ennek a jelenségnek az okára is rávilágít, valamint arra, mindez hogyan hat a magzat szaglórendszerének fejlődésére.
A kutatás eredményenként az derült ki, hogy bizonyos illatok egyes glomerulusokat ? azaz a szaglószervben található érgomolyagokat, amelyek üzeneteket visznek az orrüregből az agyba ? arra ösztönöznek, hogy gyorsabban növekedjenek, mint a többi.A legerőteljesebb illat, amelyet egy magzat az anyaméhben érez, a saját édesanyjáé. Dr. Josephine Todrank arról számolt be, hogy a szaglórendszer fejlődési folyamata azért nagyon fontos, mert a kicsik így lesznek képesek megérezni saját édesanyjuk illatát a világrajövetelük után. A kutatás eredményeit a Proceedings of The Royal Society B. című folyóirat közölte.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.