Kígyó, madár, nyuszi diéta 2. rész

Diéta
PUBLIKÁLÁS: 2010. augusztus 24. 00:00
A diétás módszer lényege, hogy a három tipus étkezési szokásai ugyan különbözőek, de a végeredmény mindegyiknél ugyanaz - a testsúlycsökkenés.

A diétás módszer lényege, hogy a három tipus étkezési szokásai ugyan különbözőek, de a végeredmény mindegyiknél ugyanaz - a testsúlycsökkenés.

A diéta leírása az előző heti cikkben olvasható.

Receptek

Málnás joghurt zabpehellyel

1 pohár natúr joghurtba keverjünk 1 evőkanál citromlevet és 5 dkg felengedett mélyhűtött málnát. Keverjünk hozzá 1 kanál zabpelyhet.

Tojás metélőhagymával

1 szelet Hamletet kenjünk meg vékonyan zsírszegény margarinnal, fél marék metélőhagymával szórjuk meg, és 1 lágy vagy kemény tojással fogyasszuk.

Sonkás zsemle paradicsommal

1 kis zsemlét vékonyan vajazzunk meg, tegyünk rá 2 vékony szelet csirkemellsonkát, s együnk hozzá 1 paradicsomot.

Túrós margarinos pirítós

Pirítsunk meg 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, kenjük meg sovány túró­val és 1 evőkanál narancslekvárral. Tegyünk rá néhány gerezd mandarint.

Sajtos szendvics retekkel

Vajazzunk meg 1 szelet napraforgómagos kenyeret, tegyünk rá 1 szelet sovány sajtot és 1 retket felkarikázva.

Uborkás szendvics

1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret kenjünk meg sovány fűszeres túróval és karikázzunk rá kígyóuborkát.10335Ebéd

Brokkolis-szezámmagos hús: 8 dkg sertéskarajt vágjunk kis kockákra, 25 dkg brokkolit szedjünk rózsá­ira. A húst 1 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a brokkolit, 1 teáskanál szójaszószt és 2 evőkanál zöldséglevest. Az egészet pároljuk néhány percig, sóval, borssal, kínai fűszerkeverékkel ízesítsük, majd 1 evőkanál szezámmaggal szórjuk meg.

Halas nyárs paradicsommártással: 10 dkg tengeri halfilét citromlével, borssal, sóval fűszerezzünk be, és vág­juk kis darabokra. 1 közepes poréhagymát karikázzunk fel, 1 piros kaliforniai paprikát vágjunk kockákra, majd a hallal felváltva húzzuk a nyársra. Roston süssük meg. 1 kis doboz paradicsompürét fokhagymával, só­val, borssal és néhány levélke apróra vágott bazsalikommal rotyogtas­sunk össze, és adjuk a hal mellé.

Főtt burgonya cukkinivel: 10 dkg burgonyát héjában főzzünk meg, hámozzunk meg és szeleteljük fel. 1 nyers tojást két kanál vízzel, áttört fokhagymával, kakukkfűvel, só­val-borssal keverjünk ki. A burgonyát és a szeletekre vágott cukkinit 1 evőkanál olívaolajon futtassuk meg, a tojásos keverékkel öntsük le, és főzzük készre.

Paradicsomos spagetti: 5 dkg spagettit főzzünk ki sós vízben. A mártáshoz 1 közepes fej vörös­hagymát, 1 gerezd fokhagymát vágjunk apróra, és 1 kis doboz sűrített paradicsommal keverjük el. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítsük. Öntsük a tésztára, és szórjuk meg 2 dkg juhsajttal.

Gombás pulykaszelet: 10 dkg gombát, egy sárgarépát és egy petrezselyemgyökeret tisztítsunk meg, aprítsunk fel és pároljunk meg. A húst 1 kanál olívaolajon pirítsuk meg, és tálaljuk a zöldségekkel együtt.

8 dkg sertéskarajt vágjunk kis kockákra, 25 dkg brokkolit szedjünk rózsá­ira. A húst 1 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a brokkolit, 1 teáskanál szójaszószt és 2 evőkanál zöldséglevest. Az egészet pároljuk néhány percig, sóval, borssal, kínai fűszerkeverékkel ízesítsük, majd 1 evőkanál szezámmaggal szórjuk meg.10336Vacsora

Mozzarellás szendvics: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyérre tegyünk egy-egy szép nagy salátalevelet meg 1 paradicsomot felkarikázva. 3 dkg mozzarellát vágjunk kis kockák­ra, szórjuk a szendvicsre, és ízesítsük bazsalikommal.

Almás-uborkás szendvics: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret vajazzunk meg, borítsuk be uborka- és almaszeletekkel, szórjuk meg kaporral, ízesítsük citromlével.

Sonkás-kivis szendvics: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret vajazzunk meg, tegyünk rá egy nagy sze­let füstölt pulykamellsonkát, és felkarikázott kivivel borítsuk be.

Vegyes saláta: 10 dkg paradicsomot, 10 dkg uborkát, 10 dkg zöldpaprikát, 3-4 levél fe­jes salátát és 10 dkg sárgarépát tisztítsunk meg és vágjunk apróra. Kever­jünk hozzá 5 dkg konzervkukoricát, 1-2 kávéskanál ecetet, 1 kávéskanál napraforgóolajat, petrezselymet, póréhagymát. 1 teáskanál napraforgó­maggal szórjuk meg.

Cukkinis gombasaláta: 10 dkg gombát, 10 dkg cukkinit vágjunk apróra, szórjuk meg egy csomó összevágott zöldpetrezselyemmel. Citromlével, olívaolajjal, sóval, borssal ízesítsük, parmezánnal szórjuk meg. 2 szelet Abonettet vagy Hamletet együnk hozzá.

Tízórai, uzsonna

2 szelet Hamlet túróval és paradicsommal

1 szelet Cerbona és 1 csésze kávé édesítőszerrel

1 pohár natúr joghurt mandarinnal

1 csészényi gyümölcssaláta

1 szelet teljes kiőrlésű kenyér lekvárral

2 paradicsom

1 banán

15 dkg nyers répa, alma

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.